Головне меню

Територіальний устрій

Територіальний устрійТериторіальний устрій

У селі Чупира відкрили пам'ятник Кобзарю

#phocagallerypiclens 26-phocagallerypiclenscode-Shevchenko/2015/06/02.06.2015/dsc_1521.jpg

У світі існує багато пам’ятників Тарасові Шевченку. Лише в Україні їх понад 1200. Та кожен новий пам’ятник чи погруддя Кобзарю унікальний, оскільки належить тій громаді, де він встановлений.

29 червня, у селі Чупира Білоцерківського району урочисто відкрили пам’ятник Великому Кобзарю. Ініціатива щодо встановлення пам’ятника належала Чупирянському сільському голові Вячеславу Вікторовичу Шевченку.. Ця ідея була підтримана депутатами сільської ради та громадою села.

Немолодий поет у хвилину задуми, з проникливим поглядом відтепер зустрічатиме і жителів, і гостей села. А люди отримали ще одну нагоду, щоби частіше згадувати великого сина українського народу«незлим тихим словом». Як він колись і заповідав своїм нащадкам.

Детальніше...
 

Прийми, Тарасе, нашу шану!

#phocagallerypiclens 26-phocagallerypiclenscode-Shevchenko/dsc00336.jpg

9 березня 2015 року світ відзначив 201-шу річницю з Дня народження Великого Кобзаря. З цієї нагоди біля погруддя Тараса Шевченка у м. Біла Церква відбулися урочистості. Перед присутніми виступили міський голова Василь Савчук та голова райдержадміністрації Вадим Маршалок.

У своїх виступах вони, зокрема, зазначили, що пророчі слова Тараса нині актуальні як ніколи. Тому й звертаємося ми знову й знову до нашого Пророка. І знаходимо у його словах, в думках і в творчості відповіді на чимало запитань сьогодення. І недарма єднаємося ми нині як нація, як вільні люди у своїй Богом даній країні, озброївшись словом Кобзаревим. Василь Петрович і Вадим Анатолійович згадали про наших земляків-патріотів, що віддали свої життя за мир і спокій в Україні, нагадали про тих, хто нині боронить незалежність нашої держави на Сході України, і закликали до єднання та спільної боротьби за наше майбутнє.

Перед присутніми виступив член Національної спілки письменників України, автор близько 40 видань, лауреат численних міських, обласних, всеукраїнських премій та державної премії імені Олеся Гончара, Почесний громадянин Білої Церкви Андрій Гудима. Андрій Дмитрович прочитав уривок з нової книги «Третє пришестя», у якій йдеться про нинішні події в Україні. Варто зауважити, що цю книгу читають наші захисники на передовій, її інсценують школярі Білої Церкви і показують нашим воїнам, що проходять лікування у військових шпиталях, мешканцям та гостям Білої Церкви.

Детальніше...
 

Пам'яті викого Кобзаря

«І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син і буде мати,

І будуть люди на землі.»

Т.Шевченко

#phocagallerypiclens 26-phocagallerypiclenscode-Shevchenko/dsc00386.jpg

Пам'ятник Шевченку, який було відкрито у Фурсах минулого року, щодня зустрічає жителів, і гостей села. 9 березня Україна святкує 201-у річницю з дня народження Тараса, тож з цієї нагоди у селі Фурси Білоцерківського району відбулися урочистості.

«Кожна велика нація має своїх великих постатей. Для України такою людиною став Тарас Шевченко. Незважаючи на те, що він народився два століття тому назад, а ми живемо в зовсім іншому історичному вимірі, його слова актуальні й нині. Він як ніхто об’єднав українську націю. Тарас Шевченко з кріпака, мужика виріс до великих висот. І сьогодні його зоря продовжує горіти над нами та вказує шлях», - відзначив у вітальному слові Микола Фурсенко.

«Місія Тараса Шевченка якраз і полягала в тому, що він дав українській нації те, що нас об’єднує. Він зберіг, розвинув наше слово... Ми є народ-переможець. Ми скріпилися як нація, як суспільство.

Детальніше...
 

Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття

#phocagallerypiclens 26-phocagallerypiclenscode-Shevchenko/dsc00180.jpg

2 березня у центральні районній бібліотеці відбувся 10-й щорічний районний конкурс читців, присвячений вшануванню пам’яті Великого Кобзаря. Згідно з Положенням, головна мета конкурсу – популяризація творів Тараса Шевченка, духовне виховання дітей та молоді розвиток акторських, літературних здібностей учасників, пошук та підтримка юних талантів. Конкурс проводився у двох вікових групах: Молодшій (до 13 років) та старшій (13-16 років). Декламатори на вибір представляли твори Тараса Шевченка, твори українських авторів про Кобзаря або ж власні твори на шевченківську тематику та літературно-музичні композиції.

Оцінювали та визначали переможців журі у складі: Анаталій Кульчицький (голова журі), член Президії Українського фонду культури, заслужений працівник культури України, поет-пісняр;Федір Юдицький, відомий поет, режисер районного відділу культури, ведучий масових заходів; Людмила Зінченко, директор Білоцерківської районної централізованої бібліотечної системи.

Детальніше...
 

НА ВІЧНОМУ ШЛЯХУ ДО ШЕВЧЕНКА

Уже для багатьох поколінь українців, і не тільки українців - Шевченко - невичерпний і нескінченний.

Коли ми говоримо про Тараса Григоровича, про його велич, ми говоримо про його слово, його картини, про його графіку. Але найбільше, думаю, ми згадуємо Тараса Григоровича як людину, яка найбільше ідентифікувала нашу українську націю.

Якби на ХІХ ст. стояла перед Божим промислом задача дати шанс Україні жити, він би обов’язково послав на нашу землю Тараса. Тому що у ХІХ ст., коли були забуті думки про незалежну, суверенну Україну, коли навіть з останнього гетьманування Богдана Хмельницького пройшло майже 100 літ, мало хто сподівався, що на цій землі буде суверенна українська держава. І для того, щоб її підняти, нам треба було мати таку людину, як Тарас.

Детальніше...
 
Більше статей...
« ПочатокПопередня123456НаступнаКінець »

Сторінка 1 з 6

Останні новини

  • 10 липня 2015 року відбулась нарада за підсумками роботи управління Пенсійного фонду України у Білоцерківському районі у першому півріччі цього року під головуванням першого заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України
  • Звіт народного депутата України Віталія Івановича ГУДЗЕНКА
  • Пам'яті жертв людомору
  • 6 липня Томилівка відзначила день села та 25 річницю агрофірми «Земля Томилівська»
  • Літній відпочинок триває...

ПОШУК

АнонсиАнонси
ПовідомленняПовідомлення
Прийо громадянПрийо громадян
Банер
Горяча_лініяГоряча_лінія
Пенсійна гаряча лініяПенсійна гаряча лінія
За здорове життяЗа здорове життя
УвагаУвага

Голосування

Наш портал
 

WebMail